Noticia publicada al web de GAVACIUTAT

L’Ajuntament presenta les accions per avançar cap a una ciutat més educadora

Emmarcades en tres línies estratègiques: Polítiques de proximitat, treball en xarxa i inversió integral

Membres de la comunitat educativa, representants d’entitats d’educació en el lleure i integrants del teixit social i econòmic van ser convidats ahir a conèixer les principals actuacions que s’han impulsat perquè Gavà esdevingui una ciutat educadora, situant l’educació com a pilar fonamental per desenvolupar la transformació social. Segons el tinent d’alcalde de Benestar, Família i Educació, Xavier Esteban, “és necessari replantejar-se una concepció de l’educació que vagi més enllà de les aules, que estigui connectada a un conjunt de serveis i polítiques que millorin les condicions de vida de la ciutadania i faci esforços en la renovació democràtica i en la participació ciutadana en les polítiques educatives i de benestar”.

Per assolir l’objectiu s’ha creat una espai de col·laboració entre l’Administració local i la societat civil: la Xarxa Gavà Educa que, segons Esteban, “constitueix una acció social de caràcter comunitari que permetrà participar a la ciutadania en la creació de nous espais i models de convivència”. El tinent d’alcalde va convidar les persones assistents “a formar part activa de la construcció de la Xarxa GavàEduca, que permetrà la transformació de Gavà en una ciutat educadora”.

Continua llegint:

La constitució de la Xarxa GavàEduca forma part d’una de les tres grans línies estratègiques de l’acció municipal vers l’educació, entesa en el sentit més ampli: la corresponsabilitat entre l’Administració Pública i la ciutadania. En aquest sentit la xarxa s’estructura en tres espais de participació: un grup impulsor, com a motor dels projectes i accions integrat per personal tècnic de l’Ajuntament i ciutadans i ciutadanes, una taula d’entitats i persones adherides. Aquest darrer espai s’articularà a través de jornades, grups de treball i el blog GavàEduca, que esdevindrà l’instrument que permetrà establir un diàleg permanent i continu. Segons va explicar el tècnic de Benestar, Família i Educació, Hugo Romera, “en aquest blog es penjaran els projectes que s’estiguin impulsant i qui en forma part, notícies d’interès i un full d’adhesió a la xarxa. També es crearà un espai de participació on els membres podran participar en diferents fòrums sobre temes educatius d’interès”.

En aquesta mateixa línia de participació de la societat civil s’emmarca la iniciativa dels camins segurs a l’escola, que es posarà en marxa el proper curs. “Aquest projecte suposa un canvi de perspectiva sobre els usos de l’espai públic i comportarà la participació d’agents socials, comerciants i també modificacions de la senyalització viària”, va explicar la tècnica del Departament de Benestar, Família i Educació, Bàrbara Prats.

Una segona línia estratègica té a veure amb la inversió en la millora de l’escola pública, tant des del punt de vista de les infraestructures (reforma integral dels CEIP i reforma estructural de l’IES Bruguers), com del punt de vista de la qualitat.

El tercer eix d’actuació aglutina les polítiques de proximitat per atendre les necessitats de la ciutadania. Segons Prats, “un exemple d’aquestes polítiques són els nous usos de les instal·lacions dels centres educatius públics com ara l’obertura de patis de les escoles més enllà de l’horari docent per convertir-los en un espai més d’ús ciutadà”.

0 Comments

  • Posted June 18, 2008

    Quique

    Estarem atents a aquest bloc!

Deixa un missatge